Obvestilo potnikom

zdravstveni napotki

Sproščanje zdravstvenih pogojev in ukrepov na ladjah.
Posodobljeno 20.07.2022
(Pogoji se lahko kadarkoli spremenijo. Ažurirane pogoje prejmete ob rezervaciji)

MSC COVID ZDRAVSTVENI POGOJI ZA VKRCANJE
Na MSC križarjenja po Sredozemlju in Severni Evropi se lahko vkrcate, če izpolnjujete naslednje pogoje:

1. OSEBE OD 12 LET:
a) Potrdilo o zaključenem cepljenju, ki ga izda pristojni zdravstveni organ in dokazuje, da je oseba cepljena vsaj z dvema odmerkoma (en odmerek s cepivom Janssen – Johnson & Johnson), s katerimkoli cepivom in dodatno še potrdilo o negativnem HAG ali PCR testu, ki ni starejše od 48 ur od ure izplutja ladje. Domači test ni veljavno potrdilo o negativnem testu.
Veljavnost potrdila o cepljenju za ladjarja ni časovno omejena.
Poživitveni odmerek ni potreben, vendar je priporočljiv.
Prebolevnik z enim odmerkom cepiva se smatra kot polno cepljen. Potnik mora predložiti EU digitalno potrdilo ali drugo ekvivalentno dokumentacijo

ALI

b) Potrdilo o prebolevnosti (osebe nad 12 let), od katere ni minilo več kot 6 mesecev po zaključku križarjenja in dodatno še potrdilo o negativnem HAG ali PCR testu, ki ni starejše od 48 ur od ure izplutja ladje. Domači test ni veljavno potrdilo o negativnem testu.
Potnik mora predložiti EU digitalno potrdilo ali drugo ekvivalentno dokumentacijo

2. OSEBE OD 2 DO 12 (11,99) LET:
Potrdilo o negativnem HAG ali PCR testu, ki ni starejše od 48 ur od ure izplutja ladje. Domači test ni veljavno potrdilo o negativnem testu.

COSTA COVID ZDRAVSTVENI POGOJI ZA VKRCANJE
Na Costa križarjenja po Sredozemlju in Severni Evropi se lahko vkrcate, če izpolnjujete naslednje pogoje:

1. OSEBE OD 12 LET:
a) Potrdilo o zaključenem cepljenju, ki ga izda pristojni zdravstveni organ in dokazuje, da je oseba cepljena vsaj z dvema odmerkoma (en odmerek s cepivom Janssen – Johnson & Johnson)
Veljavnost potrdila o cepljenju za ladjarja ni časovno omejena.
Poživitveni odmerek ni potreben, vendar je priporočljiv.
Prebolevnik z enim odmerkom cepiva se smatra kot polno cepljen. Potnik mora predložiti EU digitalno potrdilo ali drugo ekvivalentno dokumentacijo

ALI

b) Potrdilo o prebolevnosti
Potnik mora predložiti EU digitalno potrdilo ali drugo uradno dokumentacijo
Veljavnost potrdila o prebolevnosti za ladjarja ni časovno omejena.

2. OSEBE OD 2 LET:
Potrdilo o negativnem HAG ali PCR testu, ki ni starejše od 48 ur od ure izplutja ladje. Za odhod ladje iz grških pristanišč, test ne sme biti starejši od 24ur. Domači test ni veljavno potrdilo o negativnem testu.


********************************************************************
Sproščanje zdravstvenih pogojev in ukrepov na ladjah.
Posodobljeno 20.03.2022

Spoštovani potniki,
Nadaljujejo se sprostitve zdravstvenih pogojev za vkrcanje in tako so nekateri ladjarji dodali tudi izjemo za Covid prebolevnike, kjer od začetka bolezni in do vkrcanja na ladjo ni preteklo več kot 6 mesecev.
Poleg tega so sedaj vsi ladjarji ukinili ukrep, da se morajo potniki, ki se želijo izkrcati v pristaniščih postanka obvezno udeležiti organiziranega ladijskega izleta.

Vaša CFC križarjenja

********************************************************************
Ponovna vzpostavitev plovnega reda.
Posodobljeno 08.06.2021

Želimo vam sporočiti, da so vam ponovno na voljo že prva križarjenja v Sredozemlju. Za rezervacije in informacije o trenutno veljavnih ukrepih na ladjah nas kontaktirajte.

Vaša CFC križarjenja

********************************************************************

Posodobljeno 02.07.2020

Spoštovani potniki,
Želimo vam posredovati nekaj koristnih informacij glede ponovnega zagona industrije križarjenj in naše agencije.

Pričetek programov križarjenj po ladijskih družbah

Varnost potnikov na ladjah
Preberite kako je poskrbljeno za vašo varnost na ladji.

Ladjarji so sprejeli številne ukrepe za preprečitev vnosa okužbe na ladjo. Novi standardi za zdravje in varnost potnikov in posadke predvidevajo:
– Okrepljeno preverjanje pred vkrcanjem. Potnikom se preverja telesna temperatura in morebitni bolezenski znaki.
– Novi filtrirni sistemi za prezračevanje. Vgrajeni filtri najvišje kakovosti H13 HEPA
– Povečani sanitarni ukrepi. Ladje in skupni prostori se redno razkužujejo, kakor tudi bivalni prostori.
– Odgovorno družbeno distanciranje. Da bi omogočili priporočljivo distanciranje med potniki in posadko, bodo kapacitete ladij zmanjšane. Predvideno je postopno vkrcavanje in izkrcavanje.
– Okrepljena medicinska oskrba. Ladje bodo opremljene z najnovejšimi pripomočki za testiranje in z medicinsko opremo. Povečano bo medicinsko osebje in dodeljen prostor za izolacijo.
– Za varnost potnikov bo poskrbljeno tudi na kopnem. Sanitarni in zdravstveni protokoli bodo zahtevani tudi od vseh izvajalcev storitev na kopnem. Predvidene bodo tudi rezervne plovne rute.

Urnik
Začasno smo spremenili urnik poslovanja naše agencije.

Do nadaljnega smo vam na voljo vsak dan od pon – pet med 09:00 – 13:00 uro na telefonu 05/671 0 777 ali 24/7 na e-mail naslovu rezerv@cruise-ferry-center.com.
Naša fizična poslovalnica do nadaljnjega ostaja zaprta, ozirama se je za obisk potrebno predhodno najaviti.

Koronavirus in COVID-19 obvestilo potnikom
Posodobljeno 02.03.2020

Spoštovani potniki,

zaradi pojava virusa imenovanega Koronavirus oz. Novel Coronavirus (2019-nCoV), vam želimo posredovati nekoliko več informacij in priporočil ladijskih družb in pristojnih služb.

V našem podjetju, tako kot ladjarji budno spremljamo dogajanje po svetu.
Tako vam sporočamo, da so s strani ladjarjev bili sprejeti številni ukrepi za preprečitev vnosa okužbe na ladjo. Poudarek je na dodatnem preverjanju zdravstvenega stanja potnikov in posadke pred vkrcanjem, prepovedi vkrcanja osebam, ki prihajajo, so bili ali so potovali skozi Kitajsko, Hong Kong, Macau, Južno Korejo, Iran in občine v Italijanskih deželah Emiglia Romagna, Lombardija ali Veneto, ki so žarišča okužb v zadnjih tednih (lista se sproti dopolnjuje).
Ladjarji poudarjajo, da je zdravje in varnost potnikov na prvem mestu. Na ladjah se zato izvajajo dodatni preventivni sanitarni ukrepi z razkuževanjem kritičnih površin, intenzivnejši postopki čiščenja, ipd… Okrepljena je tudi 24-urna zdravstvena oskrba na ladji, v kolikor bi jo potniki potrebovali.

Nekatere države, kot npr. ZDA prav tako uvajajo dodatne omejitve za potovanje, zato vam svetujemo, da si aktualne informacije prebereta na povezavi: https://www.gov.si/zbirke/drzave/

Vsem potnikom svetujemo tudi, da si pred potjo skrbno preberete napotke Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), ki kot pristojna institucija posreduje najbolj aktualne in relevantne podatke vezano na pojav novega virusa. Informacije najdete na njihovi spletni strani: https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov. Za dodatne informacije, navodila in pojasnila, se lahko posvetujete tudi z epidemiologom NIJZ na telefonski številki 031 646 617 vsak dan med 9.00 in 17.00 uro.

Trenutno so bila preklicana le križarjenja z ladjami, ki so plula v območju žarišč (Azija). Če imate rezervirano križarjenje na tem področju ste o spremembi ali odpovedi bili že seznanjeni. Ladjarji bodo sproti obveščali vse prijavljene potnike, če pride do kakršnihkoli sprememb vezano na varnost potnikov ali posadke.

Ekipa CFC Križarjenj