Obvestilo potnikom

zdravstveni napotki

Koronavirus in COVID-19 obvestilo potnikom
Posodobljeno 02.03.2020

Spoštovani potniki,

zaradi pojava virusa imenovanega Koronavirus oz. Novel Coronavirus (2019-nCoV), vam želimo posredovati nekoliko več informacij in priporočil ladijskih družb in pristojnih služb.

V našem podjetju, tako kot ladjarji budno spremljamo dogajanje po svetu.
Tako vam sporočamo, da so s strani ladjarjev bili sprejeti številni ukrepi za preprečitev vnosa okužbe na ladjo. Poudarek je na dodatnem preverjanju zdravstvenega stanja potnikov in posadke pred vkrcanjem, prepovedi vkrcanja osebam, ki prihajajo, so bili ali so potovali skozi Kitajsko, Hong Kong, Macau, Južno Korejo, Iran in občine v Italijanskih deželah Emiglia Romagna, Lombardija ali Veneto, ki so žarišča okužb v zadnjih tednih (lista se sproti dopolnjuje).
Ladjarji poudarjajo, da je zdravje in varnost potnikov na prvem mestu. Na ladjah se zato izvajajo dodatni preventivni sanitarni ukrepi z razkuževanjem kritičnih površin, intenzivnejši postopki čiščenja, ipd… Okrepljena je tudi 24-urna zdravstvena oskrba na ladji, v kolikor bi jo potniki potrebovali.

Nekatere države, kot npr. ZDA prav tako uvajajo dodatne omejitve za potovanje, zato vam svetujemo, da si aktualne informacije prebereta na povezavi: https://www.gov.si/zbirke/drzave/

Vsem potnikom svetujemo tudi, da si pred potjo skrbno preberete napotke Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), ki kot pristojna institucija posreduje najbolj aktualne in relevantne podatke vezano na pojav novega virusa. Informacije najdete na njihovi spletni strani: https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov. Za dodatne informacije, navodila in pojasnila, se lahko posvetujete tudi z epidemiologom NIJZ na telefonski številki 031 646 617 vsak dan med 9.00 in 17.00 uro.

Trenutno so bila preklicana le križarjenja z ladjami, ki so plula v območju žarišč (Azija). Če imate rezervirano križarjenje na tem področju ste o spremembi ali odpovedi bili že seznanjeni. Ladjarji bodo sproti obveščali vse prijavljene potnike, če pride do kakršnihkoli sprememb vezano na varnost potnikov ali posadke.

Ekipa CFC Križarjenj

close