Križarjenje Karibi

Križarjenje po Karibih je tretji najpopularnejši produkt križarjenj, takoj za Sredozemljem in Severno Evropo.
To je ogromno območje jugozahodno od ameriške obale in severno od Južne Amerike, ki tvori več kot sedem tisoč otokov. Med njih spadajo tudi Jamajka, Kuba, Puerto Rico, Haiti, Antigua, Barbados, St. Maarten, Guadeloupe, St. Lucia in Martinique.
Turistični biseri, ki jih vsakdo želi obiskati!

Za tiste, ki sanjate o kristalno čistiem turkiznem morju, palmah, ki se pozibavajo v lahnem vetriču nad belo peščeno plažo, je križarjenje po Karibih prava izbira.

Programe križarjenj po Karibih delimo na:
Vzhodni Karibi,
– Zahodni Karibi,
– Južni Karibi
.

Vse kar morate vedeti pred rezervacijo križarjenja po Karibih.

Kdaj potovati na Kaibe?

Od sredine novembra do aprila je po naših izkušnjah najboljši čas za križarjenja po Karibih. takrat je vreme najbolj primerno – vroče in sončno, relativno suho, z nizko vlago in prijetno hladnimi nočmi – in na voljo je najširša izbira križarjenj. Slaba stran potovanja v tem času so nekoliko višje cene in večje gneče v pristaniščih postanka. Poleti in jeseni je v zraku več vlažnosti z običajnimi kratkimi plohami, dolgotrajno deževje je precej redko. Na otokih je zato maj gužve, hkrati pa tudi manj izbire med križarjenji.

Od julija do konec oktobra običajno traja karibska sezona orkanov, pri tem sta avgust in september meseca, kjer je verjetnost pojava orkana največja. Glede na to, da lahko ladje spreminjajo pot, so možnosti, da bi bili ujeti v nevihti, zelo majhne; bolj verjeten scenarij je, da bo vaš načrt poti moten in posledično spremenjen.

Kako rezervirati?

Če vas je zamikalo, da bi se zaradi ugodnih cen križarjenj podali na Karibe od julija do oktobra, naj povemo, da so za Evropejce cene čezoceanskih letalskih vozovnic v tem terminu višje, hkrati pa ravno letalska vozovnica predstavlja velik del skupnih stroškov križarjenja po Karibih. Tudi tukaj velja pravilo, da so letalske vozovnice cenejše, če jih običajno rezervirate veliko pred potovanjem.

Četudi po Karibih pluje veliko ladij in je ponudba pestra, se nekateri termini hitro polnijo in je potrebno rezervacijo narediti veliko v naprej. Najbolj iskana sta seveda termina božično-novoletni in velikonočni.

Rezervacija karibskega križarjenja lahko zahteva veliko vašega časa in truda, če morate preveriti vsako destinacijo, ladjarja, ladjo, vizni režim, itd…, zato je smiselno, da se obrnete k specialistu za križarjenja in prisluhnete nasvetom, ki vam jih bo dalo izkušeno osebje na osnovi vaših želja.

Katera ladja?

Križarjenja na velikih ladjah so možna s skoraj vsemi glavnimi ladjarji, med njimi tudi s Carnival Cruise Line, Celebrity Cruises, Disney Cruise Line, Holland America Line, MSC Cruises, Norwegian Cruise Line, P & O Cruises, Pullmantour, Princess Cruises, Royal Caribbean International itn…

Pri razkošnih križarjenjih seveda lahko pričakujete vrhunsko kulinariko in storitev na krovu. Številne ladje iz tega segmenta so manjše, tako da lahko obiščejo tudi neokrnjene otoke v katera ne morejo vpluti velike potniške ladje. Ladjarji, ki nudijo tako storitev so Azamara Club Cruises, Crystal Cruises, Oceania Cruises in Regent Seven Seas, ter za še bolj intimne ladje se spogledujte s Seabourn, SeaDream Yacht Club, Silversea Cruises in Paul Gauguin Cruises.

Navdušenci jadralnih plovil imate na izbiro popolnoma razkošno opremljene večjambornice, ki bodo plule med otoki tudi s pomočjo vetra, če bo le to možno. Vprašajte za ladjarje Star Clippers, Sea Cloud Cruises in Windstar.

Izleti na kopnem

Poleg uradnih ladijskih izletov, vedno primerjajte cene in možnosti tudi na z izbiro vaše ladje in datumom potovanja. Obrnite se na specialista za križarjenje, ki vam bo svetoval kje ladja pristane in kakšne so možnosti za turistične oglede z zasebnimi taksisti. V nekaterih krajih imajo vozniki dobro izdelane ture in v primerjavi s skupinskimi ekskurzijami so lahko takšne ture bolj prilagojene vašemu okusu in stroški na osebo so lahko bistveno nižji, še posebej s štirimi osebami v vozilu.
Namig: ceno z voznikom vedno dogovorite pred odhodom.

Kateri so torej najprimernejši za vas si poglejte spodaj ali se prepustite nasvetom naših strokovnjakov.Filtriraj ponudbo:

Med Vzhodne Karibe spadajo Britansko in Ameriško deviško otočje,ki je znano po zelo razvitem ladijskem turizmu, slikovitih plažah in divjem, bujnem rastju v notranjosti. Poležavali boste na rajskih peščenih plažah, se greli na toplem soncu in se znebili vsakodnevnih skrbi.

Filtriraj ponudbo:

Pridružite se nam na nepozabnem križarjenju po zahodnih karibskih otočkih. Eden izmed najbolj znanih otokov, ki spadajo v zahodne Karibe je Jamajka, ki vas ne bo pustila ravnodušne. Ne pozabite si ogledati eno izmed najpomembnejših jamajških atrakcij, slapove Dunns River Falss. Oglejte pa si tudi Belize, tradicionalno pristanišče za to področje karibov in kraj nekaterih najstarejših mest majevske civilizacije

Filtriraj ponudbo:

Južno karibsko otočje je polno lepih belih peščenih plaž, botaničnih vrtov in vulkanov, ki si jih med drugim lahko ogledate na otočkih Martinique, St. Lucia in Guadaloupe. To je fantastična destinacija za zabavo na soncu, relaksacijo in raziskovanje neznanega. Tukaj vas bo pričakala reggea glasba in okusni koktejli, ki vam jih bojo pripravili prijazni domačini.

Filtriraj ponudbo: