Križarjenje Skandinavija in Severna Evropa

Križarjenje Skandinavija

Prelepe skandinavske prestolnice: Kopenhagen, Stockholm, Helsinki, St. Pettersburg… bogata zgodovina, neokrnjena baltska pristanišča,…
Vse to in še več boste lahko doživeli, če se boste z nami podali na križarjenje po Skandinaviji.

Norveški fjordi

Doživite spektakularno plovbo s križarjenjem skozi Norveške fjorde in ledenike.

Križarjenja Severna Evropa

Britanskih otokov s prečudovitim prostranim podeželjm, pristne vasice v Veliki Britaniji in čarobnega doživetja Islandije ne boste nikoli pozabili.

Filtriraj ponudbo:

Le malo držav se lahko pohvali z neizmernostjo naravnih lepot, ki jih Norveška lahko ponudi. To je kraj velikih ekstremov-v temperaturi, svetlobi in temi, in najpomembnejše v svoji lepoti. Njihova edinstvena geografija ponuja nekaj neverjetno lepih gorskih pokrajin, v kopno segajočih magičnih fjordov, kjer se modrina morja stika z zelenimi pobočji okoliških gora, po katerih tečejo majhne rečice, ki se pred izlivom spremenijo v mogočne slapove. Eden najbolj znanih in obiskanih je Fjord Geiranger.. Seveda pa ne bozabimo na nejsevernejšo točko Evrope-Nordkap. Ponaša se še z mnogo drugimi neokrnjenimi razgledi, ki imajo zasluge tudi pri maloštevilnemu prebivalstvu. Naravna lepota prihaja ravno tako v obliki raznolikih divjih živali, kot so kiti, severni medvedi, severni jeleni in seveda v znamenitem Severnem siju (Aurora Borealis), ki se v pravljičnih barvah vije na nebu.

Filtriraj ponudbo:

Vrsto let se je zdelo, da so baltske države Latvija, Litva in Estonija skrite od ostalega sveta. Ko jih boste spoznavali, boste ugotovili, da so še kako vredne ogleda. Na nek način so si zelo podobne, povezujejo jih živahnost, prijaznost, dobre zabave…vendar pa boste kmalu ugotovili, da imajo svojo lastno različno kulturo, tradicijo, pokrajino in jezik. Glavna mesta Riga, Vilna in Talin se ponašajo z lepo ohranjenimi srednjeveškimi stavbami in fascinantnimi muzeji, ki spominjajo na njihovo pestro zgodovino. V Talinu si boste ogledali staro mestno središče, ki spada pod zaščito UNESCA. Riga pa se lahko pohvali še z eno zanimivostjo. Leta 2010 so slavili prav poseben jubilej. Pred 500 leti so v starem delu Rige postavili prvo okrašeno jelko, to je bilo rojstvo božičnega drevesa.
Zelene jase in valovita hribovja, burna in bogata zgodovina, odlično ohranjena starodavna mesta, čudovite cerkve in mogočni gradovi, to so baltske države.

Filtriraj ponudbo:

Križarjenje okoli Britanskega otočja je zelo popularno in je mogoče najboljši način za videti znamenitosti večjih mest Britanije in Irske. Na poti odkrijte London, ki je svet v malem, barvitost in raznolikost mu dajejo predstavniki različnih narodov in zgodovinske lepote, katedrala sv. Pavla, Big Ben, umetniški Covent Garden, Buckinghamska palača, v Londonu vam vsekakor ne bo dolgčas.Uživali pa boste tudi v prelepi pokrajini, otočki s peščenimi plažami, kristalno čisto vodo in zelenimi hribčki. Le redko pa je narava tako posebna kot na Islandiji, žareča lava, ledeni dež, sneg, vrela voda, nekaj največjih slapov in ledenikov na svetu. Doživite divjo moč narave in občutite vznemirjenost ob pogledu na gejzir Strokkur, ki bruha vsakih 5 do 10 minut ali pa se sprostite v geotermalni vodi v Modri laguni.

Filtriraj ponudbo: