Priobalna križarjenja

Pri križarjenjih obstaja ogromno izbire, ko gre za ladje, rute in pristanišča pristanka. Posebna kategorija križarjenj so tudi priobalna križarjenja z manjšimi ladjami, ki vam jih predstavljamo spodaj.

Gre za manjše potniške ladje za križarjenje, ki lahko prevažajo od 8 do 250 potnikov. Večina jih prevaža med 40-100 potnikov, kar vam prinaša veliko prednosti:

• Majhne ladje lahko dosežejo pristanišča, ki jih večje ladje ne morejo. Bodisi je to skriti zaliv med jadranskimi otoki ali zaliv poln pingvinov na Antarktiki, majhno pristaniško mestece v Papua Novi Gvineji, morda neokrnjeni greben na Fidžiju ali delta reke v Aziji.

• Lokalni predpisi. Na Hrvaškem je v večino pristanišč dovoljeno vplutje samo plovilom do največ 500 ton, na otočju Galapagos pa samo plovilom, ki ustrezajo striktnim koncesijskim pogojem.

• Gneča v pristanišču in na izletih. Na križarjenju na Antarktiko se lahko izkrca največ 100 potnikov hkrati. Če vaša ladja prevaža 300 ali več potnikov, morate čakati na vrsto! Podobno je z manjšimi mesti in pri obiskih znamenitosti.

• Čakalne vrste. Kaj že? 😉

• Bolj oseben pristop. Na majhni ladji boste spoznali vse vaše sopotnike, z njimi navezali osebne stike, kot tudi s posadko. Posadka bo imela več časa, da se posveti vsaki vaši želji in vam še dodatno obagati izkušnjo križarjenja.

Preverite ponudbo in zaupajte vaše želje našim strokovnjakom za križarjenja.

Filtriraj ponudbo: