Križarjenje po Sredozemlju

Kraji ob Sredozemskem morju skrivajo veliko zgodovine, umetnin in naravnih lepot. So zakladnica za ljubitelje vsega naštetega, prečudovitega morja, razčlenjene obale in najboljših kulinaričnih dobrot.

Križarjenje po Sredozemlju

Bodisi obiščemo prečudovito Azurno obalo, Monaško kneževino, Francijo, Italijo, Španijo, Hrvaško, Grčijo, Turčijo, Malto, Maroko ali Sveto deželo Izrael – vse vas bodo očarale z mnogimi naravnimi in kulturnimi znamenitostmi.

Danes si lahko v tamkajšnjih muzejih ogledamo tudi številne zanimivosti starodavnih civilizacij, kot so Egipčani, Feničani, Grki, Rimljani in Arabci.

Nič čudnega, da je Križarjenje po Sredozemlju najbolj iskano križarjenje pri nas. Na voljo vam je seveda pestra izbira vseh pomembnejših ladjarjev, vseh kategorij in za vsak žep.

Pomembnejša odhodna pristanišča so: Genova, Savona, Barcelona, Civitavecchia (Rim), Benetke, Atene in Istanbul.

Med zelo priljubljena pristanišča obiska vključujemo: Dubrovnik, Krf, Pirej (Atene), Istanbul, Kusadasi, La valletta, Neapelj, Marseille, Nica, Barcelona, Valencia, Ibiza, Casablanca in druga.

Za nijanse v ponudbi vsekakor priporočamo posvet pri naših strokovnjakih za križarjenja. Več kot četrt stoletja izkušenj bo zagotovo dober razlog, da nas kontaktirate in morda zaradi tega celo prihranite.

Filtriraj ponudbo:

Križarjenje po vzhodnem Sredozemlju vam bo dalo zanimiv vpogled v preteklost in sedanjost različnih kultur. To je tudi kraj, kjer se Evropa sreča z Azijo. Slikovite pokrajine, kulturne znamenitosti in toplo sonce so stvari, ki vas ne bodo razočarale. Neverjetna zgodovina in osupljiva arhitektura, fascinantna barva morja, jasno nebo in morda tudi Ouzo v lokalnem barčku Grčiji, barantanje na bazarju v Turčiji, in še in še…

Filtriraj ponudbo:

Zahodno Sredozemlje ponuja res mnogo in v kratkem času boste doživeli veliko zanimivih stvari. Zgodovina in umetnost, svetovno znana mesta, nakupovanje, dobra hrana…Med potovanjem boste lahko opazovali čudovito pokrajino in turkizno morje na Azurni obali, šli nakupovati v znane butike v Monaco in si ogledali Casino ali srečali slavno osebo v Cannes-u. V Barceloni pa si boste ogledali Gaudijevo stvaritev Sagrada Familia, privoščili tapas in uživali v lokalnih vinih.

Filtriraj ponudbo: